18 WERELDDAGEN ZONDER TELEFOON & SMARTPHONE: 6, 7, 8 februari 2018

Home Lees het persbericht

PERSBERICHT

(Anglais - Espagnole - Portugais - Allemand)

18 WERELDDAGEN ZONDER TELEFOON & SMARTPHONE: 6, 7, 8 februari 2018

De werelddagen zonder mobiele telefoon werden gelanceerd op 6 februari 2001 op initiatief van de Franse schrijver Phil Marso. Auteur van een humoristische detectiveroman: mobiele moordenaar zonder schijnbare mobiel. (Ed Megacom-ik)

Hij wilde het onderwerp van het boek uitbreiden met een werelddag zonder mobiele telefoon. Hij is niet tegen dit communicatiemiddel.

Hij stelt een debat voor van reflectie op dit object dat ons leven heeft verstoord. Phil Marso heeft nooit aangeboden om zijn smartphone te knippen gedurende deze drie dagen 6, 7, 8 februari.

Deze jaarlijkse bijeenkomst is een voorwendsel voor een debat over deze communicatietool. Toch kun je een verslavingsproef doen: snijd 1 uur, 3 uur, 12 uur of langer om te zien.

In 2018, uitzonderlijk twee thema's waaronder deze:

« De smartphone: oncontroleerbare moordenaar op de weg  »

De 18e campagne van de Wereld Dagen Zonder Mobiele Telefoon & Smartphone van 6 februari 7, 8, 2017 heeft als thema: het onverantwoordelijke gedrag van automobilisten die hun smartphone tijdens het rijden gebruiken.

Lees of schrijf gedurende 5 seconden berichten terwijl je niet langer naar de weg kijkt. Let op, gevaar!

Bij de 3e editie in 2003 had Phil Marso dit thema al voorgesteld om automobilisten te informeren over de gevaren van mobiele telefoons tijdens het rijden. Sinds de komst van de smartphone heeft dit Zwitserse technologische mes meer aandacht voor chauffeurs: e-mail, sms, sociale netwerken, enz.

Tijdens deze drie dagen: 6, 7 en 8 februari nodigt Phil Marso automobilisten tijdens hun reis uit om hun smartphones in drie tijdvakken uit te zetten:

6u / 9u (vertrek naar het werk) - 12u / 14u (lunchpauze) - 18u / 21u. (Terug naar huis)

40 vragen met betrekking tot deze maatschappelijke bijeenkomst worden voorgesteld aan leraren die deze discussie over reflectie met hun studenten willen delen.

http://mobilou.info/debat.htm

Twee posters om deze 18e editie te illustreren kunnen gedownload worden van de officiële website: Mobilou.info.

http://mobilou.info/affiche000.htm

Phil Marso, schrijver van misdaadromans, is de aanstichter van deze Werelddagen zonder mobiele telefoon sinds 2001. Elk jaar lanceert hij deze oproep burger en nodigt uit tot debat in met name de scholen.

Phil Marso nodigt de media uit om te profiteren van deze drie dagen om dit brainstormdebat rond de smartphone te lanceren.

De vertaling naar het Nederlands is niet perfect. Bedankt voor uw begrip.

Phil Marso - zaterdag 20 januari 2018 (Google vertaling)

***

« Tueur de portable sans mobile apparent » Phil Marso – Ed Megacom-ik / 1999

« Braquage de neurones ! Tu meurs ? » Phil Marso – Ed Megacom-ik / 2009

« Adikphonia » Phil Marso – Ed Megacom-ik / 2017

 

© MEGACOM-IK 2001 / 2018

 

 
compteur de visite