Uitdagen zonder een mobiele telefoon op school, college op 6,7,8 februari 2018

Home Lees het persbericht

PERSBERICHT

18 WERELDDAGEN ZONDER ENIGE TELEFOON & SMARTPHONE BIEDEN BEWUSTMAKING AAN VOOR SCHOLEN, COLLÉGIENS 6, 7, 8 FEBRUARI 2018

6 UITDAGINGEN ZONDER SMARTPHONE AAN JONGE MENSEN

De werelddagen zonder mobiele telefoon werden gelanceerd op 6 februari 2001 op initiatief van de Franse schrijver Phil Marso. Auteur van een humoristische detectiveroman: mobiele moordenaar zonder schijnbare mobiel. (Ed Megacom-ik)

Hij wilde het onderwerp van het boek uitbreiden met een werelddag zonder mobiele telefoon. Hij is niet tegen dit communicatiemiddel.

Hij stelt een debat voor van reflectie op dit object dat ons leven heeft verstoord. Phil Marso heeft nooit aangeboden om zijn smartphone te knippen gedurende deze drie dagen 6, 7, 8 februari.

Deze jaarlijkse bijeenkomst is een voorwendsel voor een debat over deze communicatietool. Toch kun je een verslavingsproef doen: snijd 1 uur, 3 uur, 12 uur of langer om te zien.

In 2018, uitzonderlijk twee thema's waaronder deze:

« Smartphone: doe je de juiste dingen? »

Een spel!

6 UITDAGINGEN ZONDER SMARTPHONE AAN JONGE MENSEN

 

 

 

Phil Marso, promotor van de Wereld Dagen zonder mobiel en smartphone stelt een uitdaging voor aan de leerlingen van de scholen, hogescholen

Schakel je mobiele telefoon uit zodra je aankomt op zijn school, zijn school gedurende de drie dagen: dinsdag 6 februari, woensdag 7 februari en donderdag 8 februari 2018.

Phil Marso vraagt schooldirecteuren en hogescholen om het spel van deze uitdaging met hun studenten te spelen gedurende deze drie dagen, met twee suggesties voor het opzetten van:

- Een garderobe om de mobiele telefoons van studenten op te slaan.

- Neem de vragenlijst van de werelddagen zonder mobiele telefoon en smartphone om het onderwerp te bespreken: schrijven, gedicht, poster maken, videoclip etc.

40 vragen met betrekking tot deze maatschappelijke bijeenkomst worden voorgesteld aan leraren die deze discussie over reflectie met hun studenten willen delen.

http://mobilou.info/debat.htm

Twee posters om deze 18e editie te illustreren kunnen gedownload worden van de officiële website: Mobilou.info.

http://mobilou.info/affiche000.htm

Phil Marso, schrijver van misdaadromans, is de aanstichter van deze Werelddagen zonder mobiele telefoon sinds 2001. Elk jaar lanceert hij deze oproep burger en nodigt uit tot debat in met name de scholen.

Phil Marso nodigt de media uit om te profiteren van deze drie dagen om dit brainstormdebat rond de smartphone te lanceren.

De vertaling naar het Nederlands is niet perfect. Bedankt voor uw begrip.

Phil Marso - zaterdag 20 januari 2018 (Google vertaling)

***

« Tueur de portable sans mobile apparent » Phil Marso – Ed Megacom-ik / 1999

« Braquage de neurones ! Tu meurs ? » Phil Marso – Ed Megacom-ik / 2009

« Adikphonia » Phil Marso – Ed Megacom-ik / 2017

 

© MEGACOM-IK 2001 / 2018

 

 
compteur de visite