19 WERELDDAGEN ZONDER TELEFOON & SMARTPHONE: 6, 7, 8 februari 2019 - Wikipedia

Home  

PERSBERICHT - GEBRUIKSAANWIJZING

19 WERELDDAGEN ZONDER TELEFOON & SMARTPHONE: 6, 7, 8 februari 2019

De werelddagen zonder mobiele telefoon werden gelanceerd op 6 februari 2001 op initiatief van de Franse schrijver Phil Marso. Auteur van een humoristische detectiveroman: mobiele moordenaar zonder schijnbare mobiel. (Ed Megacom-ik)

Hij wilde het onderwerp van het boek uitbreiden met een werelddag zonder mobiele telefoon. Hij is niet tegen dit communicatiemiddel.

Hij stelt een debat voor van reflectie op dit object dat ons leven heeft verstoord. Phil Marso heeft nooit aangeboden om zijn smartphone te knippen gedurende deze drie dagen 6, 7, 8 februari.

Deze jaarlijkse bijeenkomst is een voorwendsel voor een debat over deze communicatietool. Toch kun je een verslavingsproef doen: snijd 1 uur, 3 uur, 12 uur of langer om te zien.

Dit is het thema van 2019

"Smartphone: klonk de idiocratie? "


De 19e campagne van de Wereld Dagen zonder GSM & Smartphone van 6, 7, 8, 2019 februari heeft het thema "Het verlies van autonomie, het gebrek aan concentratie, of zelfs de verlaging van Q.I".

De Franse schrijver Phil Marso, aanstichter en organisator van deze ontmoeting sinds 2001 stelt de vraag: verliezen we autonomie door de Smartphone in ons dagelijks leven te gebruiken?


Het in de slogan gebruikte woord 'Idiocracy' verwijst naar de film van de Amerikaanse regisseur Mike Judge die op 25 april 2007 in Frankrijk werd uitgebracht. Deze film van anticipatie liet zien dat vijfhonderd jaar later het intellectuele niveau van de menselijke soort drastisch was afgenomen.

Tegenwoordig is alles gericht op deze geweldige communicatietool die de smartphone is, maar het risico loopt autonomie te verliezen met de minste impact in ons dagelijks leven. Dit fenomeen was vooral in Frankrijk waargenomen tijdens een netwerkverlaging van de operator Orange in 2012.

Maakt de smartphone ons gekker om op elk moment van ons dagelijks leven op hem te wedden?

Een lijst met vragen zal op 5 februari 2019 worden onthuld om het onderwerp "Idiocracy" te illustreren.

Een poster ter illustratie van deze 19e editie kan worden gedownload van de officiële website: Mobilou.info.


http://mobilou.info/affiche000.htm


Phil Marso biedt 42 vragen om dit brainstormdebat te houden met studenten van scholen (College, High School).

http://mobilou.info/debat.htm

De officiële website: Mobilou.info

Phil Marso nodigt de media uit om zijn burgerbijeenkomst te bespreken, evenals scholen om dit debat van bezinning te houden op 6, 7, 8, 2019 februari.

Beste media, vergeet niet om Phil Marso, de initiator en organisator van dit evenement, te vermelden, evenals de officiële website: Mobilou.info. In 2018 gaven veel media in Frankrijk niet de bron aan, ondanks een AFP-verzending.

GEBRUIKSAANWIJZING

De media stellen altijd dezelfde vragen tijdens de Werelddagen zonder mobiele telefoon en smartphone: wat gebeurt er op 6,7,8 februari? Waar is het?

De schrijver Phil Marso, de aanstichter van de Wereld Dagen Zonder Mobiele Telefoon & Smartphone sinds 2001, geeft enkele elementen van antwoorden.

Deze driedaagse bijeenkomst is bedoeld om een discussie op gang te brengen over deze communicatietool: de smartphone. Phil Marso lanceert elk jaar zijn oproep met een ander thema. Er is geen specifieke agitatie, anti-smartphone demonstratie! De auteur is nooit tegen de mobiel geweest.

6 februari, 7, 8, 2018, de media kunnen rapporten uitvoeren, debatten rond de twee voorgestelde thema's: "Smartphone: doet u het goede? "The Smartphone: Uncontrolableble Killer on the Roads".


6 UITDAGINGEN ZONDER SMARTPHONE AAN JONGE MENSEN

 

 

 

Phil Marso biedt een spel "6 uitdagingen zonder smartphone voor schoolkinderen, schooljongens" om te doen in de speeltuin. Het nodigt schooldirecteuren, leerkrachten in Nederland en elders uit om deze game aan te bieden in de vorm van vrijwilligerswerk aan studenten.
Natuurlijk heeft Phil Marso nooit gevraagd om zijn smartphone uit te zetten voor 24 uur, 48 uur, 72 uur. Het zou onverantwoord zijn gezien de werkloosheid en mensen die werk zoeken.

De sleutel is om je smartphone te besturen zonder in een waanzinnige verslaving te vervallen.

U kunt een briefkaart sturen naar Phil Marso om uw indrukken over deze 19e Werelddag zonder mobiele telefoon en smartphone te geven: 6.7.8 februari 2019.

Hier is zijn adres:

Boutique Megacom-ik
Phil Marso
13 Bd Saint-Marcel
75013 Paris
France

Phil Marso zal de kaarten die hij heeft ontvangen publiceren.

Phil Marso - zaterdag 11 januari 2019 (Google vertaling)

 

***

« Tueur de portable sans mobile apparent » Phil Marso – Ed Megacom-ik / 1999

« Braquage de neurones ! Tu meurs ? » Phil Marso – Ed Megacom-ik / 2009

« Adikphonia » Phil Marso – Ed Megacom-ik / 2017

 

© MEGACOM-IK 2001 / 2018

 

 
compteur de visite