19: e världsdagarna utan telefon och smartphone: 6, 7, 8 februari 2019 - Wikipedia

Home  

Pressmeddelande 2019 - ANVÄNDNINGSANVISNINGAR

19: e världsdagarna utan telefon och smartphone: 6, 7, 8 februari 2019

Världsdagen utan mobiltelefon lanserades den 6 februari 2001 på initiativ av den franska författaren Phil Marso. Författare till en humoristisk detektivroman: Mobil mördare utan uppenbar mobil. (Ed Megacom-ik)

Han ville förlänga ämnet av boken med en världsdag utan mobiltelefon. Han är inte emot detta kommunikationsverktyg.

Han föreslår en diskussion om reflektion om detta objekt som har stört våra liv. Phil Marso har aldrig erbjudit sig att stänga av sin smartphone under dessa tre dagar 6, 7, 8 februari.

Detta årliga möte är ett förevänd för en debatt om detta kommunikationsverktyg. Ändå kan du göra ett missbrukstest: klipp 1h, 3h, 12h eller mer till dig för att se.

För någon intervjuförfrågan vänligen kontakta oss via e.mail: philmarso@gmail.com

Här är temat 2019:

"Smartphone: Lyssnade Idiocracy? "
Kampanjen för den 19: e världsdagen utan Mobiltelefon & Smartphone 6, 7, 8 februari, 2019 har temat "Förlusten av autonomi, brist på koncentration eller sänka Q.I".

Den franske författaren Phil Marso, initiativtagare och organisatör av denna utnämning sedan 2001 väcker frågan: vi förlorar autonomi i att använda smartphone i vårt dagliga liv?

Ordet "Idiocracy" som används slogan avser filmen American regissören Mike Judge släpptes i Frankrike den 25 april 2007. Denna fiction film visade att fem hundra år senare, den intellektuella nivån av den mänskliga arten hade dramatiskt minskat.

Idag är allt koncentrerat sig på denna stora kommunikationsverktyg som är smartphone, men risken att förlora autonomi i mindre påverkan i vårt dagliga liv. Detta fenomen observerades speciellt under en nätverksavbrott av Orange-operatören under 2012.

Gör Smartphone oss dumare att vilja satsa på honom varje ögonblick i vårt dagliga liv?

En lista med frågor kommer att presenteras den 5 februari 2019 för att illustrera ämnet "Idiocracy"

En affisch som illustrerar den här 19: e upplagan kan laddas ned från den officiella hemsidan: Mobilou.info.
http://mobilou.info/affiche000.htm

Phil Marso ger 42 frågor att ha denna brainstorming med studenter i skolor (College, High School)
http://mobilou.info/debat.htm

Den officiella hemsidan: Mobilou.info

Phil Marso uppmanar medierna att ta hans utnämning medborgare att göra berättelser och skolor att ha denna debatt återspeglar 6,7,8 februari 2019.

Kära media inte glömma att nämna Phil Marso, initiativtagare och arrangören av detta arrangemang, liksom den officiella hemsidan: Mobilou.info. År 2018 indikerade många medier i Frankrike inte källan, trots en AFP-försändelse.

ANVÄNDNINGSANVISNINGAR

Medierna ställer alltid samma frågor varje år under världsdagen utan mobiltelefon och smartphone: Vad händer 6,7,8 februari 6,8? Var är det

Författaren Phil Marso, anstiftaren till världsdagen utan mobiltelefon och smartphone sedan 2001, ger några element av svar.

Detta tre dagars möte syftar till att provocera en debatt om detta kommunikationsverktyg: smarttelefonen. Phil Marso lanserar sitt samtal med ett annat tema varje år. Det finns ingen speciell agitation, anti-smartphone demonstration! Författaren har aldrig varit emot mobiltelefonen.

6 februari, 7, 8, 2018, kan media utföra rapporter, temat: Är idiocracy nu?

Phil Marso erbjuder ett spel "6 utmaningar utan en smartphone till skolbarn, skolbarn" att göra på lekplatsen. Det uppmanar skolledare, lärare i Frankrike och på annat håll att erbjuda detta spel i form av volontärarbete till studenter.
Naturligtvis har Phil Marso aldrig bett om att stänga av sin smartphone för 24h, 48h, 72h. Det skulle vara oansvarigt med tanke på arbetslösheten och personer som söker arbete.

Nyckeln är att styra din smartphone utan att bli en frenetisk missbruk.

Du kan skicka ett vykort till Phil Marso för att ge dina intryck på den här 19: e världsdagen utan mobiltelefon och smartphone: 6.7.8 februari 2019.

Här är hans adress:


Boutique Megacom-ik
Phil Marso
13 Bd Saint-Marcel
75013 Paris
France

Phil Marso publicerar de vykort som han har fått.

För någon intervjuförfrågan vänligen kontakta oss via e.mail: philmarso@gmail.com

 

Ett spel!

6 UTMANINGAR UTAN SMARTPHONE FÖR UNGE

 

 

 


 

Phil Marso - tisdag den 13 januari 2019 (Google Translation)

***

« Tueur de portable sans mobile apparent » Phil Marso – Ed Megacom-ik / 1999

« Braquage de neurones ! Tu meurs ? » Phil Marso – Ed Megacom-ik / 2009

« Adikphonia » Phil Marso – Ed Megacom-ik / 2017

 

© MEGACOM-IK 2001 / 2018

 

 
compteur de visite